FietsGigant, keihard de goedkoopste Fietsenwinkel

Welkom bij de FIETSGIGANT!

De ‘Indian Summer’ beleef je het beste op de fiets

09-10-2017

Van eind september tot half november kan het nog verrassend vaak zomers aanvoelen. Deze ‘Indian Summer’ is de perfecte tijd om op de fiets te stappen: het is wat rustiger op het fietspad en de prachtige herfstkleuren vragen gewoon om lekker te genieten. Met deze tips maak je er op de fiets een onvergetelijke nazomer van.

Let op je kleding

Het lijkt vaak nog zomer, maar vanaf 22 september is het natuurlijk al herfst. Dus als je op de racefiets of toerfiets stapt: besteed wat extra aandacht aan je kleding. In deze tijd van het jaar behoren zowel een goede zonnebril als een stevige poncho of regenjas tot je standaard fietsuitrusting. Je kunt zomaar overvallen worden door een stevige najaarsbui. Daardoor kan het soms ineens snel afkoelen, dus een extra laag fietskleding is ook geen overbodige luxe. Denk bijvoorbeeld aan een fleecetrui of een wielerjack.

Wees (extra) voorzichtig en zichtbaar

Het wordt in deze periode steeds wat vroeger donker en dat gaat sneller dan je denkt! Begin september gaat de zon nog om half negen onder, half november is het al om kwart voor vijf donker! Zorg dus voor reflecterende elementen in je fietskleding en check je verlichting voor je vertrekt. Een andere reden om goed zichtbaar (en extra voorzichtig!) te zijn is de laagstaande zon, die tegenliggers kan verblinden.

Kies rustige landelijke routes

De échte Indian Summer openbaart zich eigenlijk alleen in de natuur. Het zachte zonlicht op de herfstkleurige bladeren, de rode aarde van de kale akkers, het constant veranderende landschap. Of je nou op de racefiets stapt of liever een rustig toertochtje maakt, je ervaart de schoonheid van de nazomer het beste op de fiets, buiten de bebouwde kom. 

Zorg voor goede navigatie

Navigatie is altijd belangrijk natuurlijk. Maar met de vroeg invallende duisternis is betrouwbare navigatie helemaal onmisbaar. Je kunt uiteraard vertrouwen op de ouderwetse fietskaart, maar met de huidige technologie is een fietsnavigatie-app op je smartphone of speciale fietsnavigatie een heel stuk makkelijker. Afhankelijk van het model kun je fietskaarten downloaden voor Nederland, Europa en de rest van de wereld.

« Terug
© Developed by CommerceLab