FietsGigant, keihard de goedkoopste Fietsenwinkel

Welkom bij de FIETSGIGANT!

De koerier komt straks op de elektrische fiets

03-05-2018

De koerier komt straks op de elektrische fiets

 

E-bike aan het begin van een opmars voor distributie in de stad'

Een op de drie verkochte fietsen is zo langzamerhand een elektrisch exemplaar. Het bedrijfsleven ontdekt de e-bike ook. Zo komen koeriers uw pakjes bezorgen op elektrische bakfietsen.

Het zijn allang niet meer de rijke sportieve 60-plussers en krasse knarren van boven de 70 jaar die dankzij de elektrische fiets met wonderbaarlijke snelheid binnen en buiten de bebouwde kom zoeven. De e-bike staat aan het begin van een opmars voor de distributie van pakjes in de stad. De bakfiets is een goed alternatief voor de auto's, bestelwagen en bussen, zeggen vervoerders.
'Dat betekent dat we de meeste e-commercezendingen met de Cubicycle kunnen vervoeren', zegt Blaauw. 'Echt volumineuze zendingen bezorgen we met een elektrische bestelauto.' De Cubicycles rijden rond in Utrecht, Nijmegen, Breda, Rotterdam, Houten en Alkmaar. Sinds 2010 zet DHL in steeds meer steden, ook internationaal, bakfietsen in, en steeds vaker elektrische exemplaren.
Zo'n nieuwe schakel moet wel in de logistieke keten van de pakjesvervoerders passen. 'Voor de Cubicycle betekent het dat we ze gevuld en wel van een distributiecentrum naar de stad moeten vervoeren', zegt Blaauw. 'In de eerste week van maart hebben we daar een zelf ontwikkelde aanhangwagen voor in gebruik genomen. Die vervoert meerdere kubussen tegelijk achter op een elektrische vrachtwagen. Verderop worden ze op het onderstel gehesen en gaan de bezorgers op pad.'

« Terug
© Developed by CommerceLab