FietsGigant, keihard de goedkoopste Fietsenwinkel

Welkom bij de FIETSGIGANT!

Bescherm u zelf tegen regen en kou op de fiets

31-01-2017

Tips om u te beschermen tegen regen en kou op de fiets:
Fieten in de regen en kou

Als het regent kunt u rustig op de fiets stappen, het is dan wel verstandig om u goed aan te kleden. Waar kunt u het best op letten bij de aanschaf van fietsregenkleding?

Dat het goed en lekker zit tijdens het fietsen zelf, pas daarom ook altijd de kleding voordat u deze aanschaft. Zorg ervoor dat het regenjack lang genoeg is en over de broek valt als u op uw fietszadel zit. De regenbroek moet makkelijk aan te trekken zijn over de normale broek. De regenkleding moet wel goed aansluiten ook bij de voeten, handen en hals.

Thermo ondergoed:
Standaard hemden, T-shirts of ondergoed nemen veel vocht op als u gaat transpireren tijdens het fietsen. Thermo ondergoed zit strak om het lichaam en houdt het lichaam droog en zorg ervoor dat uw lichaamstemperatuur op pijl blijft. Wij adviseren u om een thermobroek en een thermoshirt met lange of korte mouwen te dragen tijdens winderige en regenachtige dagen. Om koude voeten te voorkomen kunt u het beste thermosokken dragen.

Fietsjassen en regenkleding:
Er zijn vier belangrijke eigenschappen waar een fietsjack of regenkleding aan moet voldoen. Hij moet regenbestendig, winddicht, ademend(de kleding laat van binnen naar buiten vocht door) en een goed afsluitende capuchon hebben die het zicht niet belemmerd. U kunt ook kiezen voor een losse capuchon of regenkap.

Veiligheid fietsjas of regenpak:
Koop kleding in felle kleuren(bijvoorbeeld geel of orange) die goed opvallen. Met extra reflectorstrepen bent u nog beter zichtbaar in het donker, bij regen of mist.

Thermosokken en overschoenen:
Fietskousen houden de voeten lekker warm, de tenen moeten vrij kunnen bewegen zodat uw bloedsomloop hier geen hinder van ondervindt. De fietssokken werken het best wanneer u waterdichte schoenen of fietsoverschoenen over de normale schoenen draagt. Schoenhoezen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen(waterafstotend of waterdicht), soorten en diktes.

Fietshandschoenen:
Heeft u ook zo’n hekel aan koude vingertoppen of handen tijdens het fietsen. Draag tijdens winterse of regenachtige dagen waterafstotende handschoenen van goede kwaliteit. Om de handen warm te houden kunt u het beste winterhandschoenen met een isolerende laag nemen.

Muts:
De meeste warmte/energie verliest u via het hoofd. Een goede waterafstotende muts is bij regen of kou dan ook erg belangrijk om de warmte vast te houden. Oorbeschermers of een haarband kunnen ervoor zorgen dat u geen koude oren krijgt.

« Terug
© Developed by CommerceLab