FietsGigant, keihard de goedkoopste Fietsenwinkel

Welkom bij de FIETSGIGANT!

Wilt u langer en veilig van uw fiets kunnen genieten?

07-02-2017

 Fietsonderhoud is het antwoord:

Fietsonderhoud

Tip: Poets uw fiets regelmatig om extra slijtage en roestvorming te voorkomen.

Om langer en veilig van uw fiets te kunnen genieten is het onderhouden van elke fiets heel belangrijk. Wij adviseren u nu alvast een onderhoudsbeurt in onze profesionele werkplaats te laten uitvoeren. Straks als het mooi weer is wil iedereen weer op de fiets stappen en van de natuur genieten. Uit ervaring weten wij dat iedereen dan tegelijk zijn of haar fiets bij de Fietsgigant in Vriezenveen na wil laten kijken en door drukte dan helaas een aantal dagen moet wachten. Voorkom deze ergernis en plan alvast een afspraak in onze fietswerkplaats.

Meestal zijn het kleine dingetjes die het fietsen niet prettig of onveilig maken.
Enkele voorbeelden zijn:
- Een remkabel die versleten is en kan knappen tijdens het remmen
- Een remkabel die blijft hangen tijdens het remmen
- Een versnelling die net even niet lekker schakelt bij een bultje omhoog omdat deze niet goed staat afgesteld
- Een versleten ketting of tandwielen waardoor u ineens doortrapt omdat u kracht op de fietspedalen zet
- Een ketting die niet goed gespannen staat en in de kettingkast rammelt
- Een ketting die te slap gespannen staat en van de tandwielen afloopt
- Een ketting die knapt omdat deze juist té gespannen staat
- Een accu (elektrische fiets) die ineens minder kilometers maakt
- Fietsspaken die niet goed gespannen zijn, waardoor u meer kans heeft op lekke banden of de eventuele slag in uw fietswiel erger maakt.
Een aantal kleine irritante dingetjes die heel simpel te voorkomen zijn en u zo veilig en waarschijnlijk met minder kans op pech van uw fietstochten kunt genieten.

Tips:
- Controleer regelmatig uw bandenspanning om de kans op lekke banden te verkleinen. U fietst eenvoudiger weg lichter met hardere banden. 
- Neem altijd een compleet bandenplaksetje mee waar alles in zit om uw band te kunnen plakken
- Neem een extra fietsbinnenband mee, stel dat de lekke band niet meer te plakken is


Regulier onderhoud aan uw fiets voorkomt extra kosten en een hoop ergernis onderweg.

Uw fiets is bij de Fietsgigant in goede handen.
De Fietsgigant heeft twee volledig ingerichte werkplaatsen met vakkundig personeel. De kennis en ruime ervaring is zeker aanwezig, onze fietswerkplaatsen beschikken over alle speciale gereedschappen. Ook bouwen wij racefietsen volledig naar wens op.

Bij ons is computerdiagnose mogelijk van vrijwel alle elektrische fietsmerken die dit ondersteunen. Bij deze diagnose kunnen wij de computer van uw elektrische fiets uitlezen en de oorzaak van diverse problemen achterhalen. Wij beschikken als één van de weinige fietsenzaken over de apparatuur om de capaciteit en sterkte van de accu van uw elektrische fiets te kunnen testen. Zo kunnen wij een volledig testrapport van uw accu verzorgen zodat u weet waar u aan toe bent!

Een extra werkplaats is volledig toegerust op het onderhoud van elektrische fietsen. Deze werkplaats, zit op een tweede locatie, deze is speciaal ingericht op het uitvoeren van de onderhoudsbeurten voor klanten die gebruik maken van het FOS, oftewel Fietsgigant Onderhoud Systeem. De inrichting is zodanig dat er dagelijks enkele tientallen elektrische fietsen kunnen worden ontvangen, onderhouden, en weer retour gestuurd kunnen worden. Tijdens deze onderhoudsbeurten wordt gebruik gemaakt van ons Battery Maintenance System dat uw accu een opfrisbeurt geeft en de levensduur verlengt. Dit is een service die de Fietsgigant als een van de weinigen aanbiedt, en dat standaard wordt uitgevoerd bij een FOS onderhoudsbeurt. 

 

 

 

« Terug
© Developed by CommerceLab