FietsGigant, keihard de goedkoopste Fietsenwinkel

Welkom bij de FIETSGIGANT!

Tips voor eigenaren van een fiets om diefstal te verkleinen/voorkomen:

16-02-2017

Tips tegen fietsdiefstal

Hieronder een aantal tips voor eigenaren van een fiets om diefstal te verkleinen/voorkomen:

Fietsdiefstal

 

Parkeer een fiets in een bewaakte fietsstalling of plaats de fiets in het zicht, bijvoorbeeld bij een druk terras. Plaats de fiets op locaties waar voldoende verlichting is in het donker.

Zet de fiets altijd op slot ook thuis, dus ook in de schuur of garage!

Laat nooit iets achter in fietstassen of een fietsmand wanneer u de fiets alleen achterlaat.

Het is verstandig om te kiezen voor ten minste twee sloten (met ART-keurmerk), bijvoorbeeld een stevig ringslot door het achterwiel en een tweede slot waarmee het voorwiel en frame vastzitten aan een
niet weg te halen object zoals een fietsenrek, lantaarnpaal of brugleuning.

Nooit in het midden
Bevestig een beugelslot nooit in het midden van het frame aan een object. De dief kan de fiets dan rond draaien, waardoor het slot open kan knallen. Bevestiging aan frame, voorwiel en object voorkomt dit. 

Bevestig een kettingslot hoog en los. Zo wordt het voor dieven lastiger om een betonschaar te gebruiken. Het slot doorzagen is moeilijker als het los hangt. Wanneer een kettingslot de grond raakt, kunnen dieven de ondergrond gebruiken bij het breken van het slot.

Noteer na aanschaf van een stadsfiets / stationsfiets  / damesfiets / herenfiets / omafiets / opafiets / kinderfiets / moederfiets / hybride fiets / ebike / elektrische fiets / pedelec speed / racefiets / mountainbike / crossoverfiets / bakfiets / vouwfiets / beach cruiser / vakantiefiets / tandem / ligfiets / BMX fiets etc. alle kenmerken van de fiets: merk, type, kleur, framenummer en eventueel fietsaccu nummer. De politie en verzekeraar vragen bij diefstal om deze informatie. Bewaar deze dus goed. Maak een foto van de fiets. Dit is handig bij eventuele aangifte van de fiets. Deze kan gebruikt worden op social media wanneer de fiets gestolen is.

Laat een afneembaar fietsdisplay niet achter op de fiets. Ook afneembare verlichting kunt u beter meenemen.

Plaats/stal fietsen binnen camera toezicht mocht dit mogelijk zijn.

Bij diefstal altijd aangifte doen bij de politie
Doe altijd aangifte, al was het maar om diefstal hoger op de prioriteitenlijst van de politie en justitie te krijgen. Sluit eventueel een verzekering af tegen diefstal. Die kunt u zowel bij aankoop van een nieuwe als een tweedehands fiets afsluiten.

« Terug
© Developed by CommerceLab