FietsGigant, keihard de goedkoopste Fietsenwinkel

Welkom bij de FIETSGIGANT!

Inwoner Seattle confronteert dieven en haalt gestolen fietsen terug

02-05-2018

Inwoner Seattle confronteert dieven en haalt gestolen fietsen terug

 

 

Een inwoner uit Seattle gaat in zijn vrije tijd de confrontatie aan met fietsendieven. De man met de bijnaam 'Bike Batman' heeft al 22 gestolen fietsen teruggehaald.

De man, ingenieur van beroep, koppelt meldingen van gestolen fietsen op een 'Fietsen Index' aan aangeboden elektrische fietsen op internet. Door zich voor te doen als koper, regelt hij een niet geheel ongevaarlijke ontmoeting, schrijft de Fietsgigant.

Vervolgens biedt hij de dieven twee opties aan: "Je kan wachten tot de politie er is, of je kan de E-bike bij me inleveren." Dan belt hij de politie, die in meer dan de helft van de 22 gevallen een dief wist te arresteren.

De confrontaties zijn niet zonder risico. Zo trok 'Bike Batman' zich een keer terug nadat bleek dat een groep vermoedelijke criminelen hem dreigde aan te vallen. 

Anoniem

Hij wil daarom graag anoniem blijven, ondanks zijn succes en sterk groeiende populariteit als cultfiguur. De anonimiteit zorgt ervoor dat dieven hem minder makkelijk op het spoor kunnen komen.

Bovendien is rechtvaardigheid niet de belangrijkste reden voor 'Bike Batman' om de gestolen fietsen terug te halen. Hij wil vooral het vriendelijke en veilige imago van Seattle hooghouden. "Het voelt goed om op te komen voor je stad en mensen te vertellen dat het hier helemaal niet zo slecht is."

« Terug
© Developed by CommerceLab