FietsGigant, keihard de goedkoopste Fietsenwinkel

Welkom bij de FIETSGIGANT!

Tips voor de fietsvakantie

08-09-2017

Ga je voor het eerst op fietsvakantie? Dit zal ongetwijfeld een keuze zijn waar je al langer over nagedacht hebt en waar je zo goed mogelijk op voorbereid bent. Toch is het altijd prettig om nog een aantal tips te lezen, want een fietsvakantie vergt veel voorbereiding. Een fietsvakantie is iets heel anders dan regelmatig een stukje fietsen. Wat heb je onderweg nodig? En waar moet je allemaal op letten?

Ga op zoek naar informatie
Er bestaan veel boeken en reisgidsen voor en over fietsvakanties. Daarnaast is er veel informatie online te vinden. Je kan informatie over fietsroutes en leuke slaapplekken vinden, maar ook ervaringen van anderen. Vooral van andermans ervaringen kun je vaak veel leren. Je kan voorafgaand aan jouw fietsvakantie blogs volgen van ervaren fietsers en hier lezen over hun avonturen. Dit maakt je niet alleen enthousiast, het bereidt je ook voor op eventuele lastige situaties. Zorg altijd dat je goed voorbereid met kaarten vertrekt. Je kan eventueel ook een fietsnavigatie aanschaffen zodat je altijd weet waar je bent en welke kant je op moet.

Wat zijn jouw mogelijkheden?
Er is ontzettend veel informatie te vinden over fietsvakanties, het is belangrijk om alles voor jezelf op een rijtje te zetten om jouw mogelijkheden te bepalen. Wat voor soort vakantie wil je? Wil je graag met een gezelschap fietsen of juist alleen? Ga je voor primitief en avontuurlijk of voor luxe hotels? Wil je zelf gaan koken of ga je dagelijks ergens wat eten? Ben je van plan om lang of kort weg te gaan? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen om erachter te komen wat je precies wilt. Wanneer je weet wat je wil kun je kijken naar jouw mogelijkheden.

Bagage en voorbereiding
Afhankelijk van de soort fietsvakantie die je tegemoet gaat kun je gaan bepalen wat je mee moet nemen. Als je kiest voor een primitieve fietsvakantie waarbij je lekker gaat kamperen en zelf je diner wilt koken heb je uiteraard meer nodig dan wanneer je van hotel naar hotel gaat fietsen. Je kan daarnaast soms kiezen om je bagage van bestemming naar bestemming te laten vervoeren, maar je kan er ook voor kiezen om alles zelf op je fiets te vervoeren. Het is dus voor elke soort vakantie verschillend wat je mee moet nemen. Wat belangrijk is, is dat je bagage die je meeneemt op de fiets droog blijft bij wisselende weersomstandigheden. Je tassen dienen dus goed verpakt te zijn. Verder is het belangrijk om een bandenplakset, een verbanddoos, een telefoon en reserveonderdelen bij je te hebben.

Voordat je op vakantie gaat is het verstandig om te zorgen dat je een kwalitatieve fiets hebt, geschikt om op fietsvakantie te gaan. Wanneer je zelf geen goede fiets hebt kun je kijken of je er één kan lenen, huren of je kan een goede fiets aanschaffen. Bij Velospecials.nl kun je bijvoorbeeld trekkingsfietsen bestellen.
Mocht je al een goede fiets hebben, dan is het belangrijk om je fiets na te lopen op eventuele mankementen. De banden en de remmen moeten in goede staat zijn. Je kan eventueel ook een reserve binnenband meenemen.

Nog enkele tips

  • Lees je in over de fietsregels van andere landen, mocht je naar het buitenland gaan
  • Sluit een reisverzekering af
  • Zorg voor goede sloten op je fiets
  • Zorg voor goede regenkleding
  • Verdeel de bagage goed op je fiets
  • Bekijk de mogelijkheden van fietskleding en schoenen

« Terug
© Developed by CommerceLab