FietsGigant, keihard de goedkoopste Fietsenwinkel

Welkom bij de FIETSGIGANT!

Vijf fiets- en wandelroutes om Alkmaar te beleven

08-09-2017

In april start RVVV Hart van Noord-Holland in opdracht van de gemeente Alkmaar met de ontwikkeling van vijf digitale belevenisroutes. Het zijn fiets- en wandelroutes in en om de gemeente die bewoners en bezoekers kennis laten maken met de stad en haar omgeving.

Aantrekkelijke aanbiedingen via app
Anders dan de papieren routekaarten worden alle routes digitaal gebundeld in een app en voorzien van extra informatie over bezienswaardigheden en tussenstops. Daarnaast kunnen gebruikers genieten van voordelen die ondernemers hen aanbieden, zoals een korting op entree of lunch.

‘Recreatiesport in Alkmaar op de kaart zetten is een belangrijke ambitie van Alkmaar Sportstad. Recreatiesport maakt onze gemeente aantrekkelijk voor zowel bewoners als bezoekers,’ aldus Peter de Baat (VVD) wethouder Sport gemeente Alkmaar. ‘Met de digitale belevenisroutes is het makkelijk om een ondernemer te kiezen die een aangename rustplek, lunchlocatie of activiteit aanbiedt. En het voordeel werkt twee kanten op; enerzijds kunnen ondernemers mooie aanbiedingen doen en anderzijds krijgen gebruikers van de app een passend en voordelig aanbod.’

Nog meer interessante routes
De VVV start met het digitaliseren van de stadswandeling Alkmaar en de fietsroutes Alkmaar rondom (door Langedijk en Heiloo), de Leeghwaterroute (door de Schermer en de Beemster), de bollenroute (langs Alkmaars westrand, Egmond en Castricum) en de Brede Duinen route (door Bergen en Schoorl). De routes zijn dit najaar beschikbaar. Buurtgemeenten kunnen aanhaken bij dit project, en zo initiatieven bundelen. De komende jaren worden de belevenisroutes aangevuld met andere routes. Dit kunnen wandelingen, fietstochten, kanotochten, wielertochten, hardlooptochten of zelfs schaatstochten zijn.

« Terug
© Developed by CommerceLab