E-fietsers zijn fitter en houden vol

E-fietsers zijn fitter en houden vol

E-fietsers zijn fitter en houden vol

Automobilisten die met een beloning worden verleid om te gaan e-fietsen, merken dat aan hun gezondheid. Ze voelen zich fitter dan voordat men ging fietsen.

Dat blijkt uit een nieuwe studie van TNO, die een evaluatieonderzoek uitvoerde onder forensen die deelnamen aan 'Fietsen Loont' in Noord-Brabant, een project waarbij langdurig gebruik van de elektrische fiets in het woon-werkverkeer werd beloond.

Om deel te mogen nemen aan Fietsen Loont moest men op minimaal vijf kilometer van de werklocatie af wonen en het woon-werkverkeer met de auto afleggen. De deelnemers registreerden tijdens het onderzoekjaar wekelijks het gebruik van de elektrische fiets in een online rittenregistratiesysteem en vulden zowel vóór de aanschaf van de elektrische fiets, als na 3 en 12 maanden gebruik een online vragenlijst in.

De gezondheid van de e-fietsers is er duidelijk op vooruit gegaan. Het percentage elektrische fietsers dat voldeed aan de beweegnormen nam fors toe van 47% naar 93%. Men voelde zich fitter en gezonder dan voordat men ging fietsen naar het werk. (Er van afvallen deed men echter niet).

Bron: fietsberaad.nl

TOP