Zorg goed voor jezelf en je fiets als het kouder is!

Zorg goed voor jezelf en je fiets als het kouder is!

De temperatuur is weer gedaald naar het vriespunt. Maar met dat lekkere zonnetje erbij en een dikke jas en handschoenen aan is het heerlijk om op de fiets te stappen de komende dagen! 
Hoe zit het eigenlijk met fietsen op je elektrische fiets in hartje winter? Zijn er speciale maatregelen nodig voor je e-bike? Kun je zomaar door de sneeuw en pekel rijden met je elektrische fiets en kan de accu eigenlijk wel tegen de kou? Net als dat jijzelf rekening houdt met de koude dagen, heeft je elektrische fiets ook wat meer zorg nodig. We vertellen je graag hoe je jouw e-bike in topconditie houdt deze winter!
  
Kan de accu van een elektrische fiets tegen de kou 
Wanneer je elektrische fiets deze winter stil staat is het beter om je accu eruit te halen en minimaal eens per maand even aan de oplader te leggen. Dat is goed voor de levensduur van je accu. Fiets jij het hele jaar door op je elektrische fiets dan is het verstandig om de accu binnen op te laden in de winter. Gelukkig zijn de meeste accu's gemakkelijk uitneembaar dus het is een eenvoudige klus om dat uit voorzorg even te doen.
 
Houd rekening met wat minder vermogen
Waar je ook rekening mee moet houden, is dat alle accu's in de winter minder goed presteren dan in de zomer. Dat betekent dat je 's winters minder kilometers uit je accu haalt dan zomers. Het verschil in de echte vrieskou van de winter kan oplopen tot zo'n 25% van het normale bereik. Iets om je bewust van te zijn als je een winters ritje van plan bent. Als je een extra oplaadsnoer hebt kun je dat meenemen en je accu opladen terwijl je ergens een heerlijke warme chocolademelk drinkt. Zo laad je allebei even lekker op. 
TOP