FietsGigant, keihard de goedkoopste Fietsenwinkel

Welkom bij de FIETSGIGANT!

Nieuws

Ministerie vindt dat Nederlanders meer moeten fietsen
16-02-2018

De komende tien jaar moet het aantal kilometers dat Nederlanders op de fiets afleggen met 20 procent stijgen. Overheden, marktpartijen, maatschappelijke organisaties en kennisinstituten slaan hiervoor de handen ineen, meldde het ministerie van Infrastructuur en Milieu donderdag.

Lees meer»
10.000 extra snelle e-bikes in het verkeer
15-02-2018

In ons land rijden er ongeveer 10.000 extra snelle elektrische fietsen die een trapondersteuning hebben tot 45 kilometer per uur.....

Lees meer»
Amsterdams fietsnetwerk wordt uitgebreid
14-02-2018

De komende jaren wordt het fietsnetwerk in de wijde omtrek rond Amsterdam flink uitgebreid. Er worden nieuwe fietspaden aangelegd, bestaande routes worden opgeknapt en ze krijgen wegwijzers en goede verlichting.

Lees meer»
Hoe ga je om met de accu van uw e-bike in de winter?
13-02-2018

De afgelopen jaren stijgen de elektrische fietsen steeds meer aan populariteit. De elektrische fietsen wordt naast recreatieve doeleinden tegenwoordig ook dagelijks gebruikt voor woon-werkveer, dagelijkse boodschappen en school. Voor de levensduur van accu is het juist goed als de accu regelmatig gebruikt wordt.

Lees meer»
Ministerie vindt dat Nederland meer moeten fietsen.
04-11-2017

Het aantal kilometers wat de Nederlanders de komende tien jaar fietsen moet met 20 procent stijgen. Overheden, marktpartijen, maatschappelijke organisaties en kennisinstituten slaan hiervoor de handen ineen, meldde het ministerie van Infrastructuur en Milieu donderdag.

Lees meer»
Regelmatig fietsen verlaagt het risico op diabetes type 2.
04-11-2017

Mensen die regelmatig naar hun werk fietsen of voor hun plezier op de fiets zitten, ontwikkelen minder vaak diabetes type 2. Dat concluderen wetenschappers van de University of Southern Denmark na onderzoek onder ruim 50.000 Denen.

Lees meer»
E-bike niet alleen voor ouderen.
04-11-2017

In de fietsenbranche worden steeds meer e-bikes verkocht. De elektrische fiets wint vooral terrein in het woon-werkverkeer en bij scholieren. Ook wordt dit soort fiets steeds vaker geleased.

Lees meer»
Steeds meer jongeren op een e-bike
04-11-2017

E-bikes zijn niet alleen voor ouderen, ook onder de jongeren worden ze steeds populairder! Volgens de fabrikanten van de e-bike kiezen jongeren er steeds vaker voor om met de elektrische fiets de grote afstanden tussen huis en school te overbruggen. De e-bike is een prima alternatief voor het openbaar vervoer, de scooter, de brommer en de normale fiets.

 

Lees meer»
Meer dan een derde van alle fietsers heeft onvoldoende verlichting
27-10-2017

In Nederland fietst 36 procent van de fietsers met onvoldoende of geen verlichting. Vooral in de vier grote steden hebben fietsers gemiddeld minder vaak licht dan in andere steden. 

Lees meer»
Hoe doet de fiets het buiten Nederland?
24-10-2017

Nederland is het nummer één fietsland van de wereld. Maar hoe doen andere landen het op dit gebied?

Lees meer»