FietsGigant, keihard de goedkoopste Fietsenwinkel

Welkom bij de FIETSGIGANT!

Nieuws

Ministerie vindt dat Nederlanders meer moeten fietsen.
04-11-2017

Het aantal kilometers wat de Nederlanders de komende tien jaar fietsen moet met 20 procent stijgen. Overheden, marktpartijen, maatschappelijke organisaties en kennisinstituten slaan hiervoor de handen ineen, meldde het ministerie van Infrastructuur en Milieu donderdag.

Lees meer»
E-bike niet alleen voor ouderen.
04-11-2017

In de fietsenbranche worden steeds meer e-bikes verkocht. De elektrische fiets wint vooral terrein in het woon-werkverkeer en bij scholieren. Ook wordt dit soort fiets steeds vaker geleased.

Lees meer»
Steeds meer jongeren op een e-bike
04-11-2017

E-bikes zijn niet alleen voor ouderen, ook onder de jongeren worden ze steeds populairder! Volgens de fabrikanten van de e-bike kiezen jongeren er steeds vaker voor om met de elektrische fiets de grote afstanden tussen huis en school te overbruggen. De e-bike is een prima alternatief voor het openbaar vervoer, de scooter, de brommer en de normale fiets.

 

Lees meer»
Meer dan een derde van alle fietsers heeft onvoldoende verlichting
27-10-2017

In Nederland fietst 36 procent van de fietsers met onvoldoende of geen verlichting. Vooral in de vier grote steden hebben fietsers gemiddeld minder vaak licht dan in andere steden. 

Lees meer»
Hoe doet de fiets het buiten Nederland?
24-10-2017

Nederland is het nummer één fietsland van de wereld. Maar hoe doen andere landen het op dit gebied?

Lees meer»
FEITEN EN ACHTERGRONDEN Scooteroverlast
14-10-2017

Snorscooters mogen van minister Schultz – in bepaalde situaties en met helmplicht – van het fietspad verbannen worden. Dat voorstel deed ze vorig jaar al. Het wachten is nu op de Tweede Kamer. De Fietsersbond roept kamerleden op om in te stemmen met de verplaatsing van snorscooters naar de rijbaan. Feiten, fabels en achtergronden op een rij:

Lees meer»
Inwoners Drenthe en Overijssel fietsen het hardst
14-10-2017

In de provincies Drenthe en Overijssel wordt het hardst gefietst met gemiddeld 15,8 kilometer per uur.

Lees meer»
Waar hoort de speed pedelec?
13-10-2017

Per 1 juli 2017 moeten de speed pedelecs van het fietspad af en de rijbaan op. Met een topsnelheid van 45 kilometer per uur, zou je inderdaad kunnen stellen dat deze snelle elektrische fietsen niet op een gewoon fietspad horen. Maar horen ze dan wel tussen de auto's op de rijbaan? En waar moeten ze anders naartoe?

Lees meer»
Waarom een speed pedelec geen e-bike is
12-10-2017

De speed pedelec rukt op in het Nederlandse fietslandschap. Maar wat is eigenlijk een speed pedelec, en waarin verschilt deze rappe tweewieler van de e-bike?

Lees meer»
Wat is gezonder: fietsen of hardlopen?
11-10-2017

Het blijft een punt van discussie: fietsen of hardlopen. De een zweert bij het hardlopen, de ander kan niet zonder z’n stalen ros. Maar welke van de twee is gezonder?

Lees meer»