FietsGigant, keihard de goedkoopste Fietsenwinkel

Welkom bij de FIETSGIGANT!

Nieuws

Val met herenfiets levert vaker hoofdwonden op dan met damesfiets
15-09-2017

Een val met een herenfiets zorgt vaker voor hoofdletsel en op een damesfiets loop je eerder heup- en schouderwonden op. Dat blijkt uit een onderzoek van het Zweedse verkeersonderzoekinsitituut VTI. 

Lees meer»
Groots verjaardagsfeest voor de fiets
15-09-2017

Op zondag 17 september vindt van 11.00 uur tot 17.00 uur de tweede editie van het Tilburg Fietst Festival plaats in de Wagenmakerij en in de naastgelegen Koepelhal. Het 200-jarig bestaan van de fiets staat dit jaar centraal en het evenement werkt samen met foodtruckfestijn de Smaakkaravaan, dat buiten langs het spoor plaatsvindt op 15, 16 en 17 september.

Lees meer»
Tips voor de fietsvakantie
08-09-2017

Ga je voor het eerst op fietsvakantie? Dit zal ongetwijfeld een keuze zijn waar je al langer over nagedacht hebt en waar je zo goed mogelijk op voorbereid bent. Toch is het altijd prettig om nog een aantal tips te lezen, want een fietsvakantie vergt veel voorbereiding. Een fietsvakantie is iets heel anders dan regelmatig een stukje fietsen. Wat heb je onderweg nodig? En waar moet je allemaal op letten?

Lees meer»
Vijf fiets- en wandelroutes om Alkmaar te beleven
08-09-2017

In april start RVVV Hart van Noord-Holland in opdracht van de gemeente Alkmaar met de ontwikkeling van vijf digitale belevenisroutes. Het zijn fiets- en wandelroutes in en om de gemeente die bewoners en bezoekers kennis laten maken met de stad en haar omgeving.

Lees meer»
Electrische Fiets onderweg Opladen
08-09-2017

Het bedrijf Mihatra komt met een innovatieve oplossing: een fietstas met zonnecollectoren. Dat betekent dat uw elektrische fiets oplaadt tijdens het fietsen, maar ook als u een kopje koffie drinkt op het terras.

Lees meer»
Ministerie vindt dat Nederlanders meer moeten fietsen
07-09-2017

De komende tien jaar moet het aantal kilometers dat Nederlanders op de fiets afleggen met 20 procent stijgen. Overheden, marktpartijen, maatschappelijke organisaties en kennisinstituten slaan hiervoor de handen ineen, meldde het ministerie van Infrastructuur en Milieu donderdag.

Lees meer»
Bekeuringen voor te hard fietsen?
07-09-2017

Een boete krijgen omdat u te hard heeft gefietst? In België kan het u zomaar overkomen. Ook in Nederland wordt erover nagedacht om een flitspaal voor fietsers in te voeren. Met name de opkomst van de elektrische fiets is hier de oorzaak van.

Lees meer»
Veilig Verkeer Nederland wil af van herenfiets om veiligheid
02-09-2017

Veilig Verkeer Nederland (VVN) ziet graag dat het aantal herenfietsen in Nederland vermindert. De fiets met zijn hoge stang is volgens de organisatie gevaarlijk voor het verkeer omdat het afstappen wordt bemoeilijkt.

Lees meer»
Buitenland kijkt belangstellend naar Nederlands fietsnetwerk
02-09-2017

Het buitenland toont veel professionele belangstelling voor het Nederlandse fietsnetwerk en de wijze waarop we dit in ons land hebben georganiseerd. Eerder dit jaar was dit  vanuit Noorwegen en Engeland; recent uit (regio’s in) Frankrijk en Nieuw-Zeeland.

Lees meer»
Waar je op moet letten bij de fiets van de zaak
02-09-2017

BOVAG vindt de regels rond het leasen van een fiets voor het woon-werkverkeer veel te ingewikkeld. Hoe zitten die regels precies in elkaar?

Lees meer»