FietsGigant, keihard de goedkoopste Fietsenwinkel

Welkom bij de FIETSGIGANT!

Nieuws

'Diefstalexplosie' van elektrische fietsen
28-05-2018

Ebikes schudden langzaam het imago van seniorenfiets van zich af. Inmiddels rijden er meer dan 1,2 miljoen elektrische fietsen rond in Nederland en de verwachting is dat er dit jaar nog eens zo'n 200 duizend van verkocht zullen worden. Volgens verkopers zijn voornamelijk forenzen en jonge moeders verantwoordelijk voor de huidige populariteit van fietsen met trapondersteuning. Lange afstanden zijn beter bereikbaar geworden en tegen de wind in fietsen met een kleuter voor- en achterop is nu ook voor de niet-atleet goed te doen. Nadeel van de fietsen is echter dat ze wat duurder in aanschaf zijn, en vanwege die hoge waarde ook populair onder dieven. Nederlands grootste fietsverzekeraar verwacht dat de premie van een ebike-verzekeringen in 2014 zal oplopen.

Lees meer»
Senioren op een e-bike worden overmoedig
05-05-2018

Er gebeuren steeds meer ongelukken met elektrische fietsen. Vooral senioren zijn het slachtoffer. Dat is vaak hun eigen schuld, vinden de deelnemers op leeftijd aan de wekelijkse fiets & geniettocht in Zwolle. ,Ze gaan te hard en kijken niet uit.

Lees meer»
Verwarring over snelle elektrische fiets op rijbaan.
04-05-2018

De snelle elektrische fiets, ook wel speed-pedelec genoemd, zorgt sinds 1 januari voor verwarring op de weg. De fietsen met hulpmotortje zijn gelijkgesteld aan de bromfiets, en moeten op veel plaatsen de rijbaan voor auto's gebruiken. Volgens fietsster Belle Prinssen uit Almere zorgt dat voor veel onbegrip, zelfs bij de politie.

Lees meer»
De koerier komt straks op de elektrische fiets
03-05-2018

E-bike aan het begin van een opmars voor distributie in de stad

Lees meer»
Inwoner Seattle confronteert dieven en haalt gestolen fietsen terug
02-05-2018

Een inwoner uit Seattle gaat in zijn vrije tijd de confrontatie aan met fietsendieven. De man met de bijnaam 'Bike Batman' heeft al 22 gestolen fietsen teruggehaald.

Lees meer»
De fiets: één en al vrijheid en blijheid
25-04-2018

Na de auto vinden Nederlanders de fiets het meest comfortabele ververvoermiddel. 60 procent van hen beoordeelt de fiets met een cijfer van een 8 of hoger.

Lees meer»
Inzet lokfietsen werkt
23-04-2018

De inzet van lokfietsen (en Lok Elektrische Fietsen) blijkt fietsendieven af te schrikken. Gemeentes die lokfietsen hebben ingezet, zagen in een jaar tijd het aantal aangiftes van gestolen fietsen met gemiddeld 40 procent dalen. 

Lees meer»
Schoolkinderen fietsen steeds minder
21-04-2018

Een verontrustende ontwikkeling: schoolkinderen fietsen steeds minder. Ouders brengen hun kinderen vaker met de auto naar school, sport of vriendjes. Dit concludeert Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Lees meer»
Fiets ook thuis vaak op slot
20-04-2018

Fietsers in Nederland nemen extra veiligheidsmaatregelen tegen diefstal. Meerdere sloten, een verzekering en ook thuis gaat de fiets meestal op slot. En de grootste ergernis van fietsers zijn… andere fietsers! 

Lees meer»
S-pedelec zet opmars voort
19-04-2018

De snelle e-bike versie is tijdens het eerste halfjaar van 2014 aan een behoorlijke opmars begonnen. Kijkend naar de verkoop van elektrische snorfietsen, dan valt pas op hoe hard het gaat met de speed pedelecs.

Lees meer»